S/S Kotvio II

S/S Kotvio II on suomalainen höyrylaiva, joka on rakennettu vuonna 1884 Rosenlewin Porin konepajalla. Alus rakennettiin Rosenlewin omaan käyttöön hinaajaksi ja se nimettiin S/S Näsijärveksi. Alus hinasi tukkeja omistajansa käytössä Tampereen pohjoispuolisilla vesillä liikkuen lähinnä Näsijärven alueella. Vuodet 1916 - 1917 alus kuului pakko-otettuna Keisarilliseen Hämeen-Satakunnan sotalaivastoon.

Vuonna 1935 Kotvio Oy osti aluksen ja vaihtoi siihen toisesta yhtiön hinaajasta Tamperelaisen K.F. Dunderbergin konepajan valmistaman kolmisylinterisen höyrykoneen sekä antoi alukselle sen nykyisen nimen S/S Kotvio II. Kotvion sahan omistuksessa alus hinasi haloilla ja muulla sahatavaralla lastattuja proomuja aina siihen saakka kun uittotoiminnan väheneminen lopetti hinaajien työt.

Ansioliikenteen loputtua aluksen osti Kotvion sahan entinen työnjohtaja joka myi sen myöhemmin Tampereen kaupungille. Kaupunki suunnitteli asettavansa Kotvio II:n näytteille teknilliseen museoon. Museointi kuitenkin lykkääntyi ja alusta säilytettiin ulkona jolloin sen kunto rapistui. Laiva jäi Naistenlahden voimalan laajennuksen tielle ja kaupunki ilmoitti Aamulehdessä luovuttavansa aluksen kunnostettavaksi.  Vilppulan Veneilijät onnistui vakuuttamaan museolautakunnan ja sai aluksen, joka osoittautui ennakkotarkastusta huomattavasti huonokuntoisemmaksi.  Laivan kunnostus alkoi purkamisella, alkuperäistä laivassa on runko vesirajan yläpuolelta, keskilaivan valkoiset sivulevyt, höyrykone, akselisto ja ruorikoneisto, korsteeni, raakitorvet sekä ankkuri. Mittavan peruskorjauksen jälkeen ja koneiston ja höyrykattilan katsastusten sekä vesipainekokeiden jälkeen aluksella voitiin tehdä koeajo Mäkitalonlahdella 15.09.2002. Siitä eteenpäin alkoi laivan rakentaminen ja varustelu matkusta-alus säännösten mukaan. Kotvio II katsastettiin 60 hengen matkustaja-alukseksi 08.06.2006.