TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2020

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2020

Yleistä

Kuluneella kaudella seuran toimintaa on varjostanut Covid-19 (Korona) -tauti.

Kun seuran aktiivitoimijoista suuri osa kuuluu tuon em. taudin kannalta riskiryhmään,

niin kokouksia ja muita kokoontumisia on jouduttu välttämään tai siirtämään.

Jotain toimintaa kuitenkin on ollut, kuten seuraavasta toimintakertomuksesta käy ilmi.

Hallinto

Hallitus kokoontui 6 kertaa ja yleisiä kokouksia pidettiin sääntöjen mukaiset syys- ja kevätkokoukset.

Hallituksen kokoonpano 2020:

Puheenjohtaja: Esko Kivinen

Varapuheenjohtaja : Jarkko Penttilä

Hallituksen muut jäsenet:

Ilpo Tukia (uusi)Juha Kivinen

Juha Koivistoinen Keijo Sistonen (uusi)

Pentti NieminenRaimo MoisioTapio Ala-Herttuala

Tilintarkastaja: Juha Mäki, varalla Tuomo Kauhaniemi

Rahastonhoitajana oli Jarkko Penttilä, kirjanpidon hoiti Tiliportti Oy ja tilintarkastajana Juha Mäki,

Vastuuhenkilöt

Kuluneella kaudella jaettuna tehtävät oli jaettu oheisen "Yhteystiedot 2020"-listan mukaisesti.

Jäsen- ja alusrekisteri

Jäsenmäärä ja venekunnat on kauden aikana hieman pienentynyt. Seuraan kuului kauden alussa 106 jäsentä ja lopussa 102 jäsentä. Poistuneita 7, uusia 3 eli nettovähennys oli 4 kpl. Lisäksi jäsenrekisterissä on 8 venekuntaa, jotka eivät ole jäseniä mutta säilyttävät venettä Mäkitalonlahden/Honkatorpan satamassa.

Kattojärjestöt

Vilppulan Veneilijät ry kuuluu yhteisöjäsenenä seuraaviin yhdistyksiin: Suomen Höyrypursiseura ry ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry sekä Pirkanmaan Virkistysalueyhdistys.

Kotvio II

Kuluneena vuonna laivaa kunnostettiin ja paranneltiin pitkästä aikaa poikkeuksellisen paljon. Talvella uusittiin miehistöhytin lattiat ja korjattiin wc:n sisäosat, asennettiin sisävalaistus. Kattilaan vaihdettiin uusi öljypoltin, Ilpo Tukia uusi polttimen sähköt ja ohjauksen. Höyrykoneen ilma-vesipumppu kunnostettiin Tapio Ala-Herttualan johdolla edellissyksyn viimeisen risteilyn yhteydessä tapahtuneen vaurion jälkeen.

Ruorihytti peruskorjattiin, Vilppulan Vankila teki uudet ovet ja Eristyspalvelu Pentti Nieminen teki uudet teräskarmit oviin jäykistämään ruorihytti.

Laiva piti maalata ennen noitien yö tapahtumaa ja viikon ajan laivan runkoa maalattiin Mäntän Pintakehitys Oy:n opastuksella.

Em. lisäksi laivalla ovat ahkeroineen Reijo Alander , Juha Kivinen, Matti Mäkinen, Timo Turunen ja Juha Koivistoinen.

Risteilyt:

Laivalla tehty matkoja seuraavasti:

15.08.2020 tehtiin perinteinen Noitien yön keikka Vilppulasta Ruovedelle. Osallistujia

8 henkeä.

Mäkitalonlahden satama

Satamasa jatkettiin poijujen ja poijuketjujen uusimista. Tässä työssä oli korvaamaton apu Tapio Ala-Herttualan tähän tarkoitukseen tekemästä ponttoonilautasta.

Honkatorppa

Honkatorpan vuokrasopimus päättyi 31.12.2019 ja aloimme neuvottelut hyvissä ajoin syksyllä, mutta niitä päätettiin jatkaa vuoden 2020 keväällä. Neuvottelujen tueksi saimme vesistön veneilyseuroilta ja Pohjaslahden kylän yhdistyksiltä. Lisäksi olimme yhteydessä teknisen lautakunnan jäseniin ja kerrottiin mitä vaikutuksia tukikohdallamme on Pohjaslahdelle.

Honkatorpan toimintaa ei pandemia juurikaan rajoittanut. Hyvissä ajoin ennen kauden alkua julkaistiin koronaohjeet ja Navigaatioseura rakensi Honkatorpalle neljä käsienpesupaikkaa. suunniteltu höyrylaivaregatta jouduttiin kuitenkin perumaan.

Yhteistyö Navigaatioseuran kanssa jatkoi ongelmitta ja parhaimmillaan se näyttäytyi Honkatorpan talkooviikonloppuna. Ohjelmassa oli venelaiturin kunnostus, ikkunoiden ja karmien kyllästys, parvekkeen maalaus ja tietysti tulevan vuoden saunapuiden kaato ja pieniminen.